مقوله جذاب و شیرین سفر از آن دست مواردی است که معمولا با اقبال بسیار خوب از سمت خانم ها رو برو می شود. چرا که در جامعه ما میزان تفریحات، بیرون رفتن ها و … در حالت عادی بسیار کم می باشد و در محل زندگی برنامه ها به صورت یکنواخت در می آیند. اما زمانی یک سفر به معنای واقعی جذاب و شیرین خواهد بود که برنامه ها مطابق میل و خواسته شما پیش برود. از جمله مواردی که در این زمینه کمک کننده است و رضایت خوبی را در سفر برای فرد فراهم می آورد، به همراه داشتن تمام لوازم ضروری مورد نیاز است. اما اینکه وسایل مورد نیاز خانم ها در سفر چیست و با چه اولویت بندی آنها را آماده کنیم که هم چیزی را از یاد نبریم و هم بار سفر خود را سنگین نکنیم، نکته ای است که در این مطلب با هم مرور خواهیم کرد.
مشخص کردن نوع سفر

قبل از اینکه به بررسی لیست وسایل و تجهیزات برسیم، ابتدا باید بعضی نکات مربوط به سفر را برای خودمان شفاف و واضح نماییم. یکی از این موارد مشخص کردن نوع سفر است. چرا که دسته های مختلفی از سفر برای ما پیش می آید. از سفر کاری گرفته تا سفر دوستانه یا سفر خانوادگی، در کنار اینها سفرهای دیگری هم داریم مانند سفر تنهایی، سفر دریایی، جاده ای، سفر به طبیعت، سفر یک روزه و … می بینیم که هر مدل از این سفرها شرایط بسیار متفاوتی با دیگری دارد و این شرایط متفاوت باعث می شود نوع وسایل و تجهیزات مورد نیاز شما نیز تغییر کند.
در سفرهای طبیعت گردی و دوستانه، لباس های راحت، کفش های مناسب پیاده روی، کوله پشتی و … اهمیت پیدا می کنند و در سفر های کاری، لباس های رسمی، چمدان، مدارک دعوت نامه و شناسایی و …. دارای اولویت خواهند بود.
مقصد کجاست؟

عامل دیگری که در انتخاب وسایل و تجهیزات سفر تاثیر گذار می باشد، مقصد است. اینکه قرار است به چه محیطی سفر کنیم؟ یک شهر با امکانات بسیار بالا همراه با رستوران ها و هتل های زیاد؟ یک منطقه طبیعت گردی بدون هیچ امکاناتی که نیازمند چادر و تجهیزات است؟ به یک شهر کویری و گرم و خشک؟ یا به یک شهر سرد و یخبندان و بارانی؟
پس نیاز است لیست وسایل و تجهیزات را متناسب با مقصد به روز رسانی کنیم.
وسایل ضروری سفر برای خانم ها

حالا که تاثیر عوامل مختلف را بر روی لیست وسایل و تجهیزات دانستیم، می توانیم به فهرست کردن آن بپردازیم. در فهرست کردن وسایل ضروری سفر برای خانم ها، با دسته بندی کردن موارد مختلف، تا مقدار زیادی کار خود را می توانید آسان کنید، چرا که این دسته بندی شما را از سردرگمی و بلاتکلیفی در می آورد. برای مثال زمانی که دسته لباس ها را بررسی کنید، می دانید که توجه به مقصد بادگیر نیاز است یا نه و آن را حذف یا اضافه می کنید. در ادامه مهمترین دسته ها را معرفی و وسایل هر دسته را برای یاد آوری با جزییات مرور می کنیم:
اطلاعات بیشتر : لوازم ضروری کودکان در سفر
در بالای لیست خود نوع سفر و محیط مقصد را بنویسید. حالا با توجه به آن لباس های مورد نیاز را در این دسته وارد کنید. به ترتیب با شماره و پشت سر هم بنویسید. جلوی آنها فضایی برای تیک تایید یا رد باشد.
لباس ها شامل دو دسته کلی لباس فصل گرم و لباس فصل سرد یا لباس سفر تابستانه و لباس سفر زمستانه می باشند. در ابتدا لباس های سفر گرم را مرور می کنیم :
- بلوز و شلوار خنک بهاری
- تی شرت های آستین کوتاه و بلند
- مانتو راحتی و آزاد
- شال و روسری های نخی و خنک
- لباس خواب مناسب
- جوراب متناسب با طول اقامت
- کلاه و عینک آفتابی
- کفش راحتی و صندل و دمپایی
- لباس شنا ( مایو ) – لباس روی مایو
- دامن
- لباس زیر
برای سفر در فصل سرد علاوه بر برخی موارد که با فصل گرم مشترک است، لباس های زیر را نیز با خود ببرید:
- کاپشن، پالتو یا کت های گرم
- کلاه و دستکش بافتنی
- شال گردن
- پلیور، سویشرت و هودی
- کفش مناسب شامل کفش راحتی، پیاده روی و عاج دار مناسب شرایط یخبندان و برف یا چکمه.
- ژاکت
- چتر
- بادگیر و بارانی
- بطری آب و نوشیدنی ها ( آب معدنی – آب میوه )
- میوه تازه و میوه های خشک شده مثل سیب خشک، موز خشک و ...
- آجیل شامل مغز بادام، پسته، بادام زمینی و ... که کالری مناسبی داشته باشند.
- نان
- چای
- انواع بیسکویت، ویفر، کیک و کلوچه ها.
- شکلات
توصیه می شود تا حد امکان از خوراکی های مفید استفاده کنید و از مصرف تنقلاتی مانند چیپس و پفک و یا نوشیدنی های گاز دار مانند نوشابه خود داری کنید.
- انواع مسکن ها ( در زمینه کاهش درد و تب بر)
- پدهای بهداشتی
- لوازم بهداشت شخصی ( مسواک، خمیردندان، شامپو، صابون و ...)
- کرم های مرطوب کننده، ضد آفتاب، لایه بردار، لوسیون بدن و ...
- چسب زخم
- داروهای ضد حساسیت مانند قرص ضد تهوع و سرگیجه
- قرص های ضد اسهال و ضد یبوست
- شانه و برس
- ناخن گیر، نخ دندان و گوش پاک کن
- حوله و دستمال مرطوب
در مورد سفرهای طبیعت گردی، دوستانه و غیر رسمی برخی از اقلام بالا را می توانید حذف کنید و به جای آنها موارد ایمنی، مانند طناب، داروی ضد حساسیت حشرات، عصای کوهنوردی، پنبه و گاز استریل، بتادین و .. را جایگزین کنید.
- موبایل و تبلت
- شارژر و پاوربانک
- لپ تاپ به همراه شارژر
- دوربین عکاسی
- لوازم روشنایی
- هدفون و هندزفری
- رم اضافه برای دوربین اگر با خود لپ تاپ ندارید.
- باتری اضافه برای دوربین و چراغ قوه
- مدارک شناسایی ( شناسنامه، کارت ملی، گذرنامه، ویزا)
- گواهینامه
- بلیط سفر
- کارت های بانکی و اعتباری
- معرفی نامه ها و مدارک کاری ( برای سفرهای ماموریتی و کاری)
انتخاب کیف، چمدان یا کوله پشتی سفر

حالا که لیست وسایل شما و تجهیزات به طور کامل مشخص شد، می توانید برآورد کنید که با توجه به طول سفر و اینکه در چه فصل و با چه تجهیزاتی خواهید رفت، به چه مدل کیف، چمدان یا کوله پشتی نیاز دارید. برای مثال در سفرهای یک روزه با یک کوله پشتی معمولی هم می توان تجهیزات را با خود برد، اما برای یک سفر دو هفته ای، نیاز به چمدان و کیف بزرگ می باشد.
انتخاب چمدان و کیف از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که ابعاد و وزن آن هم در حمل و نقل برای شما ایجاد دردسر نکند و هم اینکه به دلیل کوچک بودن مجبور نشوید خیلی از وسایل لیستتان را حذف کنید.
در کنار کوله بزرگ یا چمدان، همیشه یک کیف دستی برای داروهای مهم، لوازم الکترونیک و وسایل بهداشتی خود داشته باشید که در هر زمان امکان دسترسی فوری به آن امکان پذیر باشد.